Deze speciale docententraining helpt onderwijsprofessionals om op een positieve en open manier gesprekken te voeren over seksualiteit, gender en consent. Naast theoretische kennis, behandelt de training praktijkvoorbeelden, waarbij docenten handvatten krijgen om diverse vragen en situaties van jongeren goed te beantwoorden. De nadruk ligt op het creëren van een veilige leeromgeving, zodat alle jongeren – ongeacht gender, seksuele identiteit, afkomst, of religie – zichzelf kunnen zijn.
Het doel is het creeëren van een omgeving waarin inlevingsvermogen toeneemt en discriminatie vermindert. Het bespreken van seksualiteit in de klas helpt jongeren om hun genderidentiteit en seksualiteit te onderzoeken op een manier die bij hun leeftijd past en hen ondersteunt in hun persoonlijke groei.
Leerdoelen van de Training:
- Diepere kennis over seksualiteit, gender en consent.
- Inzicht in het bespreekbaar maken van deze onderwerpen in een veilige context.
- Bewustwording van eigen vooroordelen, taboes en grenzen en hoe deze invloed hebben op interacties met jongeren.
- Vaardigheden om de thema's positief en leuk over te brengen.
- Uitwisseling van ervaringen en methoden met collega's.
Praktische Informatie:
- Doelgroep: Docenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
- Duur: 3 uur.
- Subsidie: Mogelijkheid tot subsidie via het Expertisepunt Burgerschap.
- Contact en Boeking: Neem contact op met SexMatters voor meer informatie over deze training en hoe subsidie kan worden aangevraagd.
- Deze training van SexMatter biedt docenten kennis en handvatten om seksuele voorlichting effectief en inclusief te integreren in de klas.
De tekst op deze pagina is geschreven door Enjoy2Learn gebasseerd op publiek beschikbare informatie. Om deze reden kan de tekst op deze pagina mogelijk incorrect of gedateerd zijn. Enjoy2Learn heeft op geen enkele manier een verbinding met deze workshopgever. Is dit jouw workshop? Laat het ons weten!
Log in of registreer jezelf om workshopgevers makkelijk te contacteren!
Ontdek jezelf!
Laat je artistieke kant zien!
Leerlingen leren ‘leren’!
Maak bewegen nóg leuker!
Ga naar buiten, of neem buiten mee de klas in!
Jullie leerlingen, onze toekomst!
Word jouw leerling de nieuwe einstein!
Verras jezelf!