Digitaal zichtbaar worden als workshopgever?

Digitaal zichtbaar worden is essentieel voor jouw succes als workshopgever. Je bent namelijk al een tijdje bezig met het geven van workshops en probeert van je passie je beroep te maken. Je hebt een supergave workshop of lessenserie gemaakt en bent klaar om te starten! Alleen nu komt de volgende stap, hoe maak ik mezelf zichtbaar voor scholen/organisaties die ook daadwerkelijk jouw workshop willen boeken? Wij snappen dat digitaal zichtbaar worden erg lastig kan zijn. Zeker indien jij niet zoveel verstand hebt van de eindeloze hoeveelheid digitale tools die beschikbaar zijn. Wij helpen jou een handje!

Gebruik Social Media om digitaal zichtbaar te worden

Het gebruik van Social Media klinkt misschien wat eng en kan veel vragen oproepen. Wat heb ik hieraan? Wat voor foto’s ga ik plaatsen? Wat voor teksten ga ik schrijven? Noem het maar op! Let maar op, wanneer jij op een juiste manier gebruik maakt van sociale media kan jij meer digitale zichtbaarheid creëren. Hier enkele tips:

  • Gebruik spraakmakende foto’s van jouw workshop en zet deze online. Dit kan voor meer vertrouwen in jouw workshop zorgen.
  • Vraag aan een school/organisatie of die voor jou een review wil schrijven die jij op bijvoorbeeld LinkedIn mag plaatsen. Dit zorgt voor een grotere zichtbaarheid binnen jouw netwerk en kan toekomstig klanten over de streep trekken.
  • Gebruik Facebook, LinkedIn en Instagram als basisplatformen. Wanneer je echt helemaal wil meegaan in de huidige tijd gebruik dan ook TikTok (dit platform zitten wel voornamelijk jongeren op).
  • Zorg ervoor dat jouw sociale media bij de tijd blijven. Plaats dus met enige regelmaat berichten (wekelijks één bericht is voldoende voor kleine organisaties). Zo blijf jij zichtbaar voor uw volgers.
  • Vraag vrienden/familie/kennissen om jouw berichten te delen. Er zal vast iemand zijn waar jouw berichten relevant voor zijn binnen hun netwerk aan volgers.
digitaal zichtbaar

Maak een duidelijke en overzichtelijke website om meer digitaal zichtbaar te worden

Het gebruik van een website is tegenwoordig essentieel om digitaal zichtbaar te worden. De meeste workshopgevers weten wel dat een site belangrijk is. Dit is immers een simpele manier om alle informatie uiteen te zetten die jij wil geven over jouw workshop. Echter, bekijk jouw eigen site eens kritisch. Is alles wel goed te lezen op de website? Is de website wel gelinkt aan jouw sociale media (een mooi bruggetje naar het vorige punt)? Kan een school/organisatie gemakkelijk contact met jou opnemen door middel van jouw site? Dit zijn allemaal punten die jij eens onder de loep kan nemen. Een site maken is tegenwoordig niet zo moeilijk. Door middel van bijvoorbeeld https://wordpress.com/nl/ kan iedereen een website bouwen. Een goede website is een tweede punt. Bekijk jouw website eens kritisch of bouw er eentje met WordPress, succes gegarandeerd!

Maak gebruik van nieuwsbrieven en digitale flyers om meer digitaal zichtbaar te worden

Een gemakkelijke en toegankelijke manier om digitaal zichtbaar te worden is door middel van het versturen van nieuwsbrieven en digitale flyers. Scholen en grote bedrijven maken hier al veelvuldig gebruik van. Een nieuwsbrief kan gerust met een mailtje verstuurd worden met enkele hoogtepunten van jouw organisatie. Dit zorgt ervoor dat jouw bestaande klanten up to date blijven van de ontwikkelingen die er zijn rondom jouw organisatie. Indien jij geen dure kosten wil betalen aan een grafisch vormgever voor het maken van een digitale flyer kan je dit ook makkelijk zelf doen. Bekijk eens het volgende stappenplan voor het maken van een digitale flyer via Word:

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen na het lezen van deze blog? Wij staan voor u klaar! Mail ons vrijblijvend op [email protected] . Bent u daarnaast geïnteresseerd in een andere blog? Lees dan ook bijvoorbeeld https://enjoy2learn.nl/creatieve-workshops/ over het geven van creatieve workshops.